My News
Καλως ηρθατε στο φορουμ μας. Καντε log in ή register για να αποκτησετε προσβαση σε ολες μας τις σελιδες!
My News
Καλως ηρθατε στο φορουμ μας. Καντε log in ή register για να αποκτησετε προσβαση σε ολες μας τις σελιδες!
My News
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.



 
ΦόρουμLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

 

 Teenage: Γυμναστήριο, κομμωτήριο & Spa: Διαγωγή κοσμιοτάτη

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 99
Ημερομηνία εγγραφής : 23/11/2010
Ηλικία : 36
Τόπος : Ανω Κατω Κρεμαστα Κωλοκοτρονιτσιου

Teenage: Γυμναστήριο, κομμωτήριο & Spa: Διαγωγή κοσμιοτάτη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Teenage: Γυμναστήριο, κομμωτήριο & Spa: Διαγωγή κοσμιοτάτη   Teenage: Γυμναστήριο, κομμωτήριο & Spa: Διαγωγή κοσμιοτάτη I_icon_minitimeΤρι 7 Δεκ - 11:59:47

Teenage: Γυμναστήριο, κομμωτήριο & Spa: Διαγωγή κοσμιοτάτη Teenage155_m


Ποιοι κανόνες κρίνουν τη σωστή συμπεριφορά όταν επισκέπτεσαι ένα Spa ή ένα γυμναστήριο; Πώς θα εκμεταλλευτείς στο έπακρο την επίσκεψή σου στο κομμωτήριο; Μυστικά ευγένειας που θα σε βοηθήσουν να κινηθείς με στυλ σε χώρους περιποίησης και θα σε βγάλουν από άβολες καταστάσεις.

Στο γυμναστήριο
• Φρόντισε η αμφίεσή σου να είναι άνετη και... ευπρεπής. Απόφυγε τα πολύ κοντά σορτσάκια και τα ντεκολτέ, για να έχεις ελευθερία κινήσεων, αλλά και για να μην προκαλείς επικριτικά βλέμματα πάνω σου. Προτίμησε βαμβακερά υφάσματα και όχι συνθετικά, τα οποία αυξάνουν τον ιδρώτα και την κακοσμία.

• Αν συνοδεύεσαι από κάποια φίλη σου, κρατήστε χαμηλούς τόνους όταν μιλάτε και αποφύγετε προσωπικές συζητήσεις, καθώς επίσης και σχόλια για άλλες κοπέλες που βρίσκονται στο χώρο.

• Αν παρακολουθείς ομαδικά προγράμματα, όπως πιλάτες ή αερόμπικ, φρόντισε να είσαι στην αίθουσα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το μάθημα, ώστε να μην ενοχλήσεις τους υπόλοιπους με μια καθυστερημένη είσοδο.
• Αν ακολουθείς πρόγραμμα με προσωπικό γυμναστή, πρέπει να είσαι συνεπής στο ραντεβού, αλλά
και να το ακυρώσεις έγκαιρα εάν δεν μπορείς να παρευρεθείς.

• Κύριο μέλημά σου είναι να αποφύγεις τις... δυσάρεστες μυρωδιές την ώρα που γυμνάζεσαι. Διάλεξε, λοιπόν, ένα δυνατό αποσμητικό που δεν περιέχει οινόπνευμα (για να μην ερεθίσει την επιδερμίδα σου) και χρησιμοποίησέ το πριν από το γυμναστήριο, πάντα σε καθαρή επιδερμίδα.

• Πολλά γυμναστήρια οριοθετούν το χρόνο εκγύμνασης σε ένα όργανο, π.χ. στο διάδρομο. Μην κάνεις κατάχρηση ενός και μόνο οργάνου, επειδή περιμένουν κι άλλοι να το χρησιμοποιήσουν. Επίσης, αν κάποιος άλλος το χρησιμοποιεί ήδη, καλό θα είναι να μη ρωτάς συνεχώς εάν τελειώνει, δημιουργώντας εκνευρισμό. Στάσου στο πλάι και περίμενε υπομονετικά τη σειρά σου.

• Αν μετακινήσεις κάποιο μηχάνημα ή πάρεις βαράκια για την άσκησή σου, θα πρέπει πάντα να τα επαναφέρεις στην αρχική τους θέση.

• Άπλωσε μια μεγάλη πετσέτα στα μηχανήματα που ξαπλώνεις ή κάθεσαι, για να μην αφήνεις πάνω τους τον ιδρώτα σου.

• Αν θεωρήσεις ότι κάποιος ενοχλεί με τη συμπεριφορά του ή δεν σέβεται το χώρο που γυμνάζεστε, απόφυγε την προσωπική διένεξη και απευθύνσου στον υπεύθυνο του χώρου.

• Μην ντρέπεσαι να ζητήσεις διευκρινίσεις ή βοήθεια από κάποιο γυμναστή και μη δυσανασχετείς αν σου κάνει υποδείξεις. Προσπαθεί για τη σωστή και ασφαλή σου εκγύμναση.

Στο κομμωτήριο
• Να είσαι συνεπής στην ώρα του ραντεβού σου, αλλά και στις υπηρεσίες που ζήτησες. Αν έχεις δηλώσει ότι θέλεις μόνο κούρεμα και στη συνέχεια ζητήσεις και βαφή μαλλιών, δημιουργείς πρόβλημα στο πρόγραμμα του κομμωτηρίου.

• Ακόμα κι αν επιτρέπεται το κάπνισμα στο χώρο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να καπνίζεις και να φυσάς τον καπνό ενώ ο κομμωτής σε περιποιείται και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό σου.

• Μη σχολιάζεις κοινές φίλες ή γνωστές με τον κομμωτή σου. Απόφυγε, επίσης, να αναλύεις προσωπικά θέματα μαζί του και μη φλυαρείς άσκοπα, ώστε να μπορεί να μένει συγκεντρωμένος στη δουλειά του.

• Δοκίμασες ένα καινούργιο κούρεμα; Μη διστάσεις να ζητήσεις οδηγίες για το πώς να χτενίζεις τα μαλλιά στο σπίτι και τι προϊόντα styling πρέπει να χρησιμοποιείς.

• Αν στο λούσιμο οι κινήσεις σε πονούν ή σε ενοχλούν, ζήτησε ευγενικά να σε λούσουν πιο απαλά.



Δώσε κι εσύ ένα χεράκι….
Ένα αποτυχημένο χρώμα βαφής, ένα κούρεμα τελείως διαφορετικό από αυτό που φανταζόσουν, μαλλιά που δεν μπορείς να χτενίσεις... Οι περισ­σότερες έχουμε μία κακή εμπειρία στο κομμωτήριο. Για να αποφύγεις, λοιπόν, δυσάρεστες εκπλήξεις:

• Πήγαινε με τα φυσικά μαλλιά σου, χωρίς styling και χωρίς προϊόντα πάνω τους, ώστε να μπορέσει ο κομμωτής να δει την ποιότητα της τρίχας και τη φυσική υφή της, π.χ. αν είναι σγουρά, εάν φριζάρουν ή είναι αφυδατωμένα.

• Μίλησέ του για εσένα: Για το στυλ που ντύ­νεσαι, για τις συνήθειές σου, αν κάνεις κάποιο σπορ ή είσαι πολυάσχολη και δεν μπορείς να αφιερώνεις πολλή ώρα στην περιποίηση των μαλλιών σου.

• Έχεις στο μυαλό σου ένα συγκεκριμένο κούρεμα Ή χρώμα; Αντί να προσπαθήσεις να το εξηγήσεις με λόγια, προσπάθησε να βρεις μια φωτο­γραφία με αυτό που θέλεις.



Στο Spa
• Καλό θα είναι να φτάσεις στο ραντεβού σου 15-20 λεπτά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα. Τις περισσότερες φορές (ειδικά αν επισκέπτεσαι το χώρο για πρώτη φορά) θα πρέπει να συμπληρώσεις ένα προσωπικό ερωτηματολόγιο για θέματα υγείας.

• Σεβάσου τους κανόνες υγιεινής στο χαμάμ και στη σάουνα και άπλωνε πάντα την πετσέτα σου για να καθίσεις. Το ίδιο ισχύει και για τις ξαπλώστρες στο χώρο της πισίνας ή στις αίθουσες χαλάρωσης.

• Αν χρησιμοποιήσεις την πισίνα, επιβάλλεται να φοράς σκουφάκι και να έχεις κάνει ντους πριν.

• Αν πρόκειται να κάνεις θεραπεία σώματος, θα μπεις στην καμπίνα θεραπείας φορώντας το μπουρνούζι σου και μόνο το κάτω μέρος του μαγιό ή το εσώρουχο μίας χρήσης που θα βρεις στο ερμάριο. Ορισμένες θεραπείες περιλαμβάνουν λάδι ή ακόμα και λάσπη, που μπορεί να λερώσουν το μαγιό σου, οπότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις το εσώρουχο μίας χρήσης.

• Εάν η θερμοκρασία του χώρου είναι πολύ υψηλή ή πο­λύ χαμηλή, ζήτησε από το θεραπευτή να τη ρυθμίσει.

• Εάν οποιαδήποτε στιγμή νιώσεις δυσφορία από τα έλαια ή πόνο από τις κινήσεις του θεραπευτή, να το αναφέρεις αμέσως.

• Μην αγχωθείς από την παρουσία του θεραπευτή και μη νιώθεις υποχρεωμένη να πιάσεις κουβέντα μαζί του. Κύριος σκοπός σου είναι να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη θεραπεία σου.

• Απόφυγε να τριγυρίζεις στους κοινόχρηστους χώρους του Spa μόνο με το μαγιό σου. Να τυλίγεσαι με μια πετσέτα ή να φοράς το μπουρνούζι σου.

• Τις πετσέτες, τις παντόφλες και το μπουρνούζι να τα αφήνεις στο τέλος στα ειδικά καλάθια που υπάρχουν μέσα στα αποδυτήρια.

• Μη διστάσεις να αναφέρεις στον υπεύθυνο του Spa τη δυσαρέσκειά σου, εάν δεν έμεινες ευχαριστημένη από κάτι, όπως είναι το κακό σέρβις, η ανεπαρκής υγιεινή του χώρου, η υπερβολική φασαρία κ.ά.



To tip or not to tip

Συχνά νιώθουμε άβολα όταν προσφέρουμε φιλοδώρημα. Μία καλή λύση είναι να αφήσεις τα χρήματα στο ταμείο τη στιγμή που πληρώνεις, διευκρινίζοντας σε ποιον θέλεις να τα προσφέρεις. Είναι άκομψο, όμως, να δώσεις τα ψιλά που σου περισσεύουν. Αν δεν έμεινες ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες που σου προσέφεραν, μπορείς να μην αφήσεις tip, δείχνοντας έτσι τη δυσαρέσκειά σου.

Πηγη Vita.gr
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://mynews.forumgreek.com
 
Teenage: Γυμναστήριο, κομμωτήριο & Spa: Διαγωγή κοσμιοτάτη
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
My News :: Σωμα - Προσωπο-
Μετάβαση σε: