My News
Καλως ηρθατε στο φορουμ μας. Καντε log in ή register για να αποκτησετε προσβαση σε ολες μας τις σελιδες!
My News
Καλως ηρθατε στο φορουμ μας. Καντε log in ή register για να αποκτησετε προσβαση σε ολες μας τις σελιδες!
My News
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.



 
ΦόρουμLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

 

 Teenage: Τα μυστικά του μακιγιάζ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 99
Ημερομηνία εγγραφής : 23/11/2010
Ηλικία : 36
Τόπος : Ανω Κατω Κρεμαστα Κωλοκοτρονιτσιου

Teenage: Τα μυστικά του μακιγιάζ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Teenage: Τα μυστικά του μακιγιάζ   Teenage: Τα μυστικά του μακιγιάζ I_icon_minitimeΠαρ 3 Δεκ - 22:29:54

Teenage: Τα μυστικά του μακιγιάζ Teenage152_m

Θαυμάζεις τις φωτογραφίσεις μακιγιάζ στις σελίδες των περιοδικών και, όταν τύχει ένας ειδικός του make-up να «μεταμορφώσει» ένα πρόσωπο μπροστά στα μάτια σου, προσπαθείς να ξεκλέψεις κάτι από την τεχνική του. Αν όμως επιχειρήσεις να εφαρμόσεις όσα έχεις παρατηρήσει, συνήθως το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά ικανοποιητικό είναι. Αυτό συμβαίνει γιατί το μακιγιάζ θέλει γνώση και εμπειρία. Οι συμβουλές που δίνει o Γρηγόρης Πυρπύλης περιλαμβάνουν και τα δύο. ΄Ετσι, θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις και να χρησιμοποιήσεις σωστά τα «σύνεργα» του μακιγιάζ, για ένα αποτέλεσμα που θα καταπλήξει.

Πώς πρέπει να διαλέγω make-up;
• Για να διαλέξεις τη βάση, πρέπει να λάβεις υπόψη το είδος της επιδερμίδας σου, δηλαδή αν είναι λιπαρή, κανονική ή ξηρή. Στην αγορά υπάρχουν make-up κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος, που συνήθως αναγράφεται στη συσκευασία.

• Το χρώμα το επιλέγεις βάσει του φυσικού τόνου της επιδερμίδας. Δοκιμάζεις λίγο στο σαγόνι και το «σβήνεις» προς το λαιμό και προς το πρόσωπο. Αν γίνεται «ένα» με την επιδερμίδα, η επιλογή είναι σωστή.

• Οι μορφές του make-up που μπορείς να διαλέξεις είναι κόμπακτ ή υγρό. Το υγρό απλώνεται πολύ εύκολα με τα δάχτυλα ή με το ειδικό πινελάκι και έχει τέλεια εφαρμογή, γίνεται «ένα» με το δέρμα με λίγες μόνο κινήσεις. Το κόμπακτ, από την άλλη μεριά, είναι πιο πρακτικό, αφού μπορείς να το έχεις συνέχεια μαζί σου και να το εφαρμόζεις με το σφουγγαράκι που περιέχει συνήθως η συσκευασία. Χρειάζεται μικρή ποσότητα και προσεκτικό άπλωμα στο δέρμα, για να μην αφήσει υπολείμματα.

Πώς θα καλύψω τους μαύρους κύκλους;
Για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, χρησιμοποίησε ένα αρκετά καλυπτικό concealer στον τόνο του make-up (όχι πιο ανοιχτό, γιατί θα γκριζάρει). Μπορείς να αποχρωματίσεις πρώτα τους μαύρους κύκλους με make-up και έπειτα να περάσεις από πάνω το concealer. Για να έχεις τη σωστή κάλυψη, πρέπει να το «δουλεύεις» ταμποναριστά πάνω στην επιδερμίδα και όχι να το τρίβεις.

Να διαλέξω ρουζ σε σκόνη ή σε υγρή μορφή; Ποια είναι, τελικά, η σωστή εφαρμογή του ρουζ;
• Και το ρουζ το επιλέγεις με βάση το δέρμα. Για λιπαρό δέρμα προτείνω το ρουζ σε μορφή σκόνης, ενώ για κανονικό προς ξηρό το κρεμώδες. Έτσι, θα έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και με μεγάλη διάρκεια.
• Το ρουζ θα πρέπει να μπαίνει ακριβώς πάνω στα «μήλα», εάν έχει ζωηρό χρώμα, όπως το ροζ ή το πορτοκαλί. Εάν είναι σε καφέ ή μπρονζέ απόχρωση, πρέπει να μπει ακριβώς κάτω από το κόκαλο των ζυγωματικών και να το «δουλεύεις» προς τα πάνω ώστε να σχηματιστούν «γωνίες» στο πρόσωπο.

Πρέπει να βάφομαι με συγκεκριμένη σειρά;
Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για τη σειρά που πρέπει να ακολουθήσει μια γυναίκα στο μακιγιάζ, υπάρχει όμως μια λογική. Δηλαδή, πρώτα βάζεις την ενυδατική κρέμα, μετά το make-up, το concealer όπου χρειάζεται, την πούδρα και έπειτα ασχολείσαι με τις άλλες λεπτομέρειες σε μάτια, φρύδια, μάγουλα και χείλη.

Ποια είναι τα απαραίτητα προϊόντα μακιγιάζ που πρέπει να έχω στο νεσεσέρ;
Για ένα σωστό μακιγιάζ, τα κύρια «αξεσουάρ» είναι η καλή διάθεση και η γνώση. Βλέπεις πρώτα τις ανάγκες σου και χρησιμοποιείς όσα πραγματικά χρειάζεσαι. Τα απαραίτητα προϊόντα για ένα καλό μακιγιάζ είναι μία σωστή ενυδατική κρέμα, ένα make-up, concealer, ρουζ, μάσκαρα και ένα lip-gloss ή κραγιόν.

Πώς μπορώ να κάνω τα χείλη μου να δείχνουν σαρκώδη;
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μολύβι για το περίγραμμα ελαφρώς πιο έξω από το φυσικό περίγραμμα των χειλών σου και έπειτα να απλώσεις ένα gloss με τζίντζερ ή γλυκόριζα, συστατικά που αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στα χείλη με αποτέλεσμα να αποκτούν όγκο και να φαίνονται πιο «γεμάτα».
Το μολύβι θα πρέπει να είναι πολύ κοντά στη φυσική απόχρωση των χειλιών σου για να μην ξεχωρίζει.

Πώς θα μείνει σταθερό το κραγιόν;
Το κραγιόν θα μείνει περισσότερο πάνω στα χείλη αν γεμίσεις όλη την επιφάνειά τους με το μολύβι που χρησιμοποιείς για το περίγραμμα. Έπειτα εφαρμόζεις από πάνω το κραγιόν, το οποίο θα συνιστούσα να είναι σε ματ ή κρεμώδη υφή, για να έχει ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια. Βέβαια, μην ξεχνάς ότι πλέον υπάρχουν πάρα πολύ σταθερά κραγιόν, τα οποία συνήθως συνοδεύονται από ένα ενυδατικό stick ή gloss και έχουν διάρκεια έως και 16 ώρες χωρίς να χρειάζονται δεύτερη επάλειψη!

Υπάρχει περιορισμός στα χρώματα του μακιγιάζ;
Γενικά, στο μακιγιάζ δεν πρέπει να φοβόμαστε τους πειραματισμούς, γιατί μέσα από αυτούς μαθαίνουμε. Βέβαια, πάντα πρέπει να έχεις υπόψη τις δυνατότητες του προσώπου σου και τα χαρακτηριστικά του.

• Αν έχεις π.χ. ακμή, καλό θα ήταν να αποφεύγεις τις υπερβολικές ποσότητες ρουζ και ιδιαίτερα σε αποχρώσεις που κοκκινίζουν, γιατί έτσι τονίζεται περισσότερο το πρόβλημα.

• Σχετικά με τα χρώματα, δεν υπάρχουν περιορισμοί, υπάρχουν απλώς χρώματα που κολακεύουν περισσότερο και άλλα που κολακεύουν λιγότερο κάθε γυναίκα. Γενικά οι ανοιχτόχρωμες κοπέλες μπορούν άφοβα να επιλέξουν όλους τους τόνους από την παλέτα του ροζ, δηλαδή από το απαλό παλ ροζ μέχρι το έντονο φούξια. Τις καστανές κολακεύουν τα γήινα χρώματα, όπως το μπεζ, το σοκολατί, το καφέ, καθώς και τα χρώματα που έχουν σκούρους τόνους του κόκκινου, όπως το κεραμιδί. Τέλος, στις μελαχρινές συστήνω φωτεινές αποχρώσεις που έχουν ως βάση το κόκκινο, όπως το κοραλί ή το κόκκινο της φράουλας.

Ποιο βουρτσάκι μάσκαρα να διαλέξω;
Η σωστή επιλογή μάσκαρα έχει να κάνει με τις ανάγκες των βλεφαρίδων. Εάν οι βλεφαρίδες σου είναι μακριές, χρησιμοποίησε μάσκαρα για όγκο ή διαχωρισμό, ενώ, εάν είναι κοντές, προτίμησε μάσκαρα που δίνει μήκος. Το βουρτσάκι είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε, σε συνδυασμό με τη φόρμουλα, να δίνει το 100% του αποτελέσματος που υπόσχεται. Άρα, η σωστή επιλογή δεν αφορά μόνο το βουρτσάκι, αλλά και την ίδια τη φόρμουλα και το αποτέλεσμα που δίνουν σε συνδυασμό.

Πώς θα πετύχω το smoky look;
Το look «smoky eyes» δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μολύβι ή μία σκιά ή ο συνδυασμός και των δύο, γύρω-γύρω από το μάτι, πάρα πολύ καλά ντεγκρανταρισμένο. Το smoky δεν είναι απόχρωση, δηλαδή μαύρο ή γκρι, αλλά τεχνική, και μπορείς να το κάνεις με πάρα πολλά χρώματα. Ένας εύκολος τρόπος είναι και να τοποθετήσεις μία ματ ή μεταλλική σκιά περιμετρικά του ματιού. Με ένα μαλακό μαύρο μολύβι κάνεις μία γραμμή στο επάνω βλέφαρο και μία εσωτερικά στο κάτω και τις αναμειγνύεις καλά με τη σκιά χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι ή μια μπατονέτα. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείς να γεμίσεις και το επάνω βλέφαρο με την ίδια τεχνική.

Πηγη Vita.gr

Ο γρηγόρης Πυρπύλης συμβουλεύει

Ό,τι κι αν επιλέξεις για το μακιγιάζ σου, μην ξεχνάς ποτέ να το αφαιρείς στο τέλος της ημέρας. Χρησιμοποίησε γαλάκτωμα ή gel καθαρισμού και ντεμακιγιάζ, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://mynews.forumgreek.com
 
Teenage: Τα μυστικά του μακιγιάζ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
My News :: Σωμα - Προσωπο-
Μετάβαση σε: