My News
Καλως ηρθατε στο φορουμ μας. Καντε log in ή register για να αποκτησετε προσβαση σε ολες μας τις σελιδες!
My News
Καλως ηρθατε στο φορουμ μας. Καντε log in ή register για να αποκτησετε προσβαση σε ολες μας τις σελιδες!
My News
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.



 
ΦόρουμLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

 

 Teenage: Πίσω από τις λέξεις..

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 99
Ημερομηνία εγγραφής : 23/11/2010
Ηλικία : 36
Τόπος : Ανω Κατω Κρεμαστα Κωλοκοτρονιτσιου

Teenage: Πίσω από τις λέξεις.. Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Teenage: Πίσω από τις λέξεις..   Teenage: Πίσω από τις λέξεις.. I_icon_minitimeΠαρ 3 Δεκ - 15:57:41

Teenage: Πίσω από τις λέξεις.. Teenage150_m

«Ποτέ μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του», λένε, φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ισχύει για τα προϊόντα ομορφιάς. Οι πολύχρωμες συσκευασίες και οι ετικέτες τους μας καθοδηγούν να τα χρησιμοποιούμε σωστά και με ασφάλεια, μας πληροφορούν για το αποτέλεσμα που έχουν στην επιδερμίδα, αλλά και για τα συστατικά στα οποία βασίζουν τη δράση τους. Αν έχεις άγνωστες λέξεις ή αν σε μπερδεύουν οι περίπλοκες περιγραφές, το Vita είναι εδώ για να σου δείξει τι κρύβεται πίσω από... τις λέξεις.

Το γλωσσάρι της ομορφιάς
• Μη λιπαρή σύνθεση (Oil free) Είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να μην προκαλεί λιπα ρότητα στην επιδερμίδα.

• SPF (Sun Protection Factor) Είναι ο δείκτης αντιηλιακής προστασίας που περιέχει η κρέμα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης, τόσο μεγαλύτερη προστασία παρέχει (συνήθως οι ενυδατικές κρέμες με SPF στη σύστασή τους φτάνουν να έχουν δείκτη το ανώτερο έως 30).

• Βιταμίνη Ε Είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, δρα κατά της φωτογήρανσης και καταπολεμά την ξηρότητα. Επίσης, έχει επουλωτική και κατα πραϋντική δράση.

• Βιταμίνη C Είναι γνωστή κυρίως για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και γι’ αυτό χρησιμο ποιείται σε καλλυντικά κατά της φωτογήρανσης (π.χ. κηλίδες, λεπτές ρυτίδες κ.ά.).

• Μη φαγεσωρογόνο (non comedogenic) Έχει σύσταση κατάλληλη ώστε να μην προκαλεί μαύρα στίγματα (φαγέσωρες) και σπυράκια.

• Υποαλλεργικό (hypoallergenic) Δεν περιέχει οινόπνευμα, άρωμα και άλλα συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες στην επιδερμίδα.

• Σαλικυλικό οξύ Αντισηπτικό συστατικό που προκαλεί ελαφριά απολέπιση στην επιδερμίδα. Θα το συναντήσεις σε προϊόντα για λιπαρές επιδερμίδες ή επιδερμίδες με ακμή.

• Sebum Control Iσορροπεί την έκκριση του σμήγματος της επιδερμίδας.

• Βιταμίνη Α Έχει πολλαπλή δράση στην υγεία του δέρματος, αλλά κυρίως ευνοεί την ανάπτυξη των κυττάρων και βοηθά στην ανανέωσή τους.

• Serum Oρός που περιέχει υψηλότερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών σε σύγκριση με μια κρέμα. Χρησιμοποιείται πριν από την κρέμα για μια εντατική αγωγή, π.χ. ενυδάτωσης.

• Toner Λοσιόν που χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό με γαλάκτωμα. Απομακρύνει τα τελευταία κατάλοιπα, φρεσκάρει, αναζωογονεί και τονώνει την επιδερμίδα.

• Ευαίσθητη (sensitive) Η ένδειξη αναγράφεται σε καλλυντικά κατάλληλα για ευαίσθητες επιδερμίδες. Η σύνθεσή τους είναι ιδιαίτερα απαλή, απαλλαγμένη από οινόπνευμα, άρωμα και χρωστικές, ενώ παράλληλα καταπραΰνουν από τα συμπτώματα του ερεθισμού (κοκκινίλες, κνησμός, αίσθηση καύσου).

• Βιταμίνη Β5 Χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά, λόγω των μαλακτικών της ιδιοτήτων. Μπορεί να τη δεις γραμμένη και ως πανθενόλη.

• Exfoliating Προϊόν με κόκκους που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Τα scrub για το πρόσωπο έχουν πιο μικρούς κόκκους από αυτά του σώματος. Μπορεί να τα συναντήσεις και ως «scrub».

• Balancing Προϊόν που μπορεί να μειώσει την παραγωγή σμήγματος, να φέρει ισορροπία στην επιδερμίδα και να καταπολεμήσει τη λιπαρότητα και τις ατέλειες.

• Mat Αναφέρεται στο αποτέλεσμα της ματ όψης για επιδερμίδες με λιπαρότητα και γυαλάδα.

• Imperfections Για ατέλειες όπως τα σπυράκια, οι διεσταλμένοι πόροι, η γυαλάδα, τα μαύρα στίγματα και οι κοκκινίλες.

• Solution Τα προϊόντα αυτά είναι διαφανή και μοιάζουν με νερό, καθαρίζουν απαλά και αφαιρούν το μακιγιάζ από την επιδερμίδα χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς, καθώς δεν περιέχουν οινόπνευμα, άρωμα και χρωστικές.

• Αντιοξειδωτικά (anti-oxidant) Τα προϊόντα με αντιοξειδωτικά περιέχουν ουσίες (βιταμίνες, ένζυμα, ιχνοστοιχεία και άλλα συστατικά) που σταματούν τη δράση των ελευθέρων ριζών. Τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά συστατικά είναι η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, τα καροτένια, τα ιχνοστοιχεία (όπως ο ψευδάργυρος και το σελήνιο) και τα εκχυλίσματα από κόκκινο, κίτρινο, λευκό τσάι.

• Ζώνη-Τ Πρόκειται για ένα νοητό «Τ», που περιλαμβάνει το πιγούνι, τη μύτη και όλο το μέτωπο. Στη ζώνη Τ υπάρχουν οι περισ σότεροι σμηγματογόνοι και ιδρωτοποιοί αδένες και εμφανίζει τοπικά λιπαρότητα και μαύρα στίγματα.

• Κερατολυτικό Η σύνθεσή του περιέχει ουσίες που προκαλούν μια ελαφριά απολέπιση (κερατόλυση) στην επιδερμίδα και επομένως βοη θά στην ανανέωσή της.

Βρες τον... τύπο σου
Η γνώση της επιδερμίδας σου αποτελεί το πρώτο και βασικό βήμα για να γνωρίσεις τις ανάγκες της και πώς να τη φροντίζεις σωστά. Ο παρακάτω πίνακας θα σε βοηθήσει πολύ:

ΤΥΠΟΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Λιπαρή
Οι πόροι είναι αρκετά μεγάλοι και το δέρμα γυαλίζει.Εμφανίζει εύκολα σπυράκια και μαύρα στλιγματα,ενώ εύκολα μπορεί να εμφανίσει και ακμή.

Ξηρή
Η επιδερμίδα είναι συνήθως λεπτή,θαμπή,δείχνει λεία,αλλά είναι τραχιά στην υφή.Οι πόροι είναι μικροί ακόμα και στην μύτη,μπορεί να τραβάει και να ξεφλουδίζει(ειδικά το χειμώνα).

Μεικτή
Παρουσιάζει λιπαρότητα και γυαλάδα στο Τ και ξηρότητα στα μάγουλα και το λαιμό.

Ευαίσθητη
Εμφανίζει κοκκινίλες,αισθηση τραβήγματος και κάψιμο.

Ακνεϊκή
Εκδηλώνεται με πληθώρα μαύρων και λευκών στιγμάτων,ιδιαίτερα στην περιοχή του Τ, και μεμονωμένα σπυράκια στο πρόσωπο.

Πηγη Vita.gr



Προσοχή!

O τύπος της επιδερμίδας σου θα πρέπει να αναγράφεται πάνω στη συσκευασία της κρέμας. Διαφορετικά, μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα στο δέρμα. Για παράδειγμα, λιπαρές κρέμες μπορεί να προκαλέσουν ακμή σε λιπαρές επιδερμίδες ή αντίστοιχα μπορεί ευαίσθητες επιδερμίδες να ερεθιστούν με κρέμες που δεν προορίζονται για τον τύπο τους.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://mynews.forumgreek.com
 
Teenage: Πίσω από τις λέξεις..
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
My News :: Σωμα - Προσωπο-
Μετάβαση σε: