My News
Καλως ηρθατε στο φορουμ μας. Καντε log in ή register για να αποκτησετε προσβαση σε ολες μας τις σελιδες!
My News
Καλως ηρθατε στο φορουμ μας. Καντε log in ή register για να αποκτησετε προσβαση σε ολες μας τις σελιδες!
My News
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.



 
ΦόρουμLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

 

 Βeauty and the Beach

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 99
Ημερομηνία εγγραφής : 23/11/2010
Ηλικία : 36
Τόπος : Ανω Κατω Κρεμαστα Κωλοκοτρονιτσιου

Βeauty and the Beach Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Βeauty and the Beach   Βeauty and the Beach I_icon_minitimeΠεμ 2 Δεκ - 0:50:26

Βeauty and the Beach Teenageomorf148_m

Μήπως, διαβάζοντας τις σελίδες της ομορφιάς, νιώθεις ότι πρέπει να κουβαλήσεις τη βαλίτσα σου γεμάτη με προϊόντα στην παραλία; Κι όμως, δεν χρειάζονται υπερβολές. Εμπλούτισε τις γνώσεις σου γύρω από τον ήλιο και την προστασία σου από την ακτινοβολία του, μάθε ποια προϊόντα πρέπει να σε συντροφεύουν κάτω από την ομπρέλα και ποια πρέπει να ξεχάσεις την ώρα της ηλιοθεραπείας.

Προσέχουμε για να έχουμε…
Η βασική προτεραιότητά σου στην παραλία πρέπει να είναι η χρήση ενός αντιηλιακού προϊόντος για το πρόσωπο και το σώμα σου. Πώς θα διαλέξεις, όμως, το κατάλληλο για σένα; Μα φυσικά με βάση το φωτότυπό σου. Ανάλογα με το φωτότυπό τους, οι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά στην έκθεση στον ήλιο: για παράδειγμα, άλλοι μαυρίζουν γρήγορα, άλλοι πολύ αργά, άλλοι καίγονται εύκολα, άλλοι όχι.




Απλώστε και σώστε!

Το να απλώνεις «τσιγκούνικα» και άτσαλα το αντιηλιακό σου δεν αρκεί!
1. Ξεχώρισε στο σώμα σου ζώνες: γάμπες, μηροί, κοιλιά, στήθος, πλάτη, χέρια.
2. Χρησιμοποίησε την απόσταση από την άκρη της παλάμης σου στο σημείο που ενώνεται με τον καρπό μέχρι το άκρο του μεσαίου δαχτύλου σαν μεζούρα και άπλωσε αυτή την ποσότητα σε κάθε ζώνη.
3. Μην ξεχνάς σημεία όπως τα πλάγια του σώματος, ο αυχένας (αν έχεις πιασμένα ή κοντά μαλλιά), τα αυτιά και το πάνω μέρος του πέλματος.



Οι 4 φωτότυποι
1oς Ξανθή επιδερμίδα, συνήθως με φακίδες και ξανθά ή κόκκινα μαλλιά, που καίγεται από τον ήλιο σχεδόν πάντα. Θα πρέπει να προσέξεις πολύ την έκθεσή σου στον ήλιο και να επιλέξεις αντιηλιακά ειδικά για φωτοευαίσθητες επιδερμίδες με SPF 50.

2ος ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, με ξανθά ή καστανά ανοιχτά μαλλιά, που καίγεται εύκολα. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με υψηλό SPF, όπως το 50, και σταδιακά να το μειώσεις μέχρι το 20, όχι όμως χαμηλότερα.

3ος Μέτρια ανοιχτή επιδερμίδα, με καστανόξανθα ή καστανά μαλλιά. Ένα αντιηλιακό με SPF 30 είναι κατάλληλο για τις πρώτες ημέρες. Θα προστατέψει την επιδερμίδα σου και θα σου χαρίσει το μαύρισμα που επιθυμείς.

4ος Σταρένια επιδερμίδα, με καστανά μαλλιά, και σκούρα μάτια. Η αυξημένη μελανίνη σού προσφέρει μια φυσική «αντιηλιακή ασπίδα», γι’ αυτό μπορείς να εκτεθείς στον ήλιο ακόμα και με SPF 15.

Τα κακά κορίτσια…
• Κάνουν ηλιοθεραπεία με τις ώρες Ακόμη κι αν χρησιμοποιείς το κατάλληλο αντιηλιακό προϊόν, υπάρχει χρονικός περιορισμός της έκθεσης στον ήλιο. Την πρώτη μέρα της έκθεσης μπορείς να κάτσεις στον ήλιο περίπου 15 λεπτά αν ανήκεις στον φωτότυπο 1 και 2, 30 λεπτά αν ανήκεις στο φωτότυπο 3 και 45 λεπτά αν ανήκεις στον φωτότυπο 4. Πρόσθετε 15 λεπτά στον χρόνο έκθεσής σου κάθε φορά που επισκέπτεσαι την παραλία.

• Ξεχνούν τις επαναλήψεις
Το αντιηλιακό χάνει τη δραστικότητά του με τον ιδρώτα, την τριβή, το νερό και τη θερμότητα, όσο μεγάλο SPF κι αν έχει. Θα πρέπει να το ανανεώνεις κάθε 2 ώρες.

• Σταματούν να βάζουν αντιηλιακό όταν μαυρίζουν Εάν η επιδερμίδα σου έχει μαυρίσει ή είναι σκουρόχρωμη, δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται προστασία από τον ήλιο. Η αυξημένη ποσότητα μελανίνης μπορεί να σε προστατέψει από το έγκαυμα, αλλά όχι και από τις υπόλοιπες αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου, όπως η φωτογήρανση και ο καρκίνος του δέρματος.

• Δεν βάζουν αντιηλιακό όταν κάθονται κάτω από την ομπρέλα Οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν, είτε λιγότερο είτε περισσότερο, την ομπρέλα ανάλογα με το υλικό και το χρώμα της.

• Δεν ξεπλένουν το αλάτι μετά το μπάνιο Το αλάτι ξηραίνει και αφυδατώνει την επιδερμίδα σε μεγάλο βαθμό. Καλό θα είναι, λοιπόν, να σκουπίζεσαι μόλις βγαίνεις από τη θάλασσα και, εάν είναι δυνατόν, να ξεπλένεις το σώμα σου με άφθονο νερό.

Σπορ και ήλιος
Ρακέτες, βόλεϊ, περπάτημα στην άμμο… Προτίμησε ένα αντιηλιακό σε μορφή σπρέι που να αναγράφει ότι είναι ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα, ώστε να φτάνει εύκολα σε όλα τα σημεία, ακόμη και στην πλάτη. Θα πρέπει να το ανανεώνεις συχνά, ενώ τη μύτη και τα χείλη θα προστατέψει ιδανικά ένα αντιηλιακό στικ.

Τι πρέπει να… ξεχάσεις!
• Το μακιγιάζ Άφησε το δέρμα σου «ελεύθερο», απαλλαγμένο από μακιγιάζ, ώστε να μπορεί να «αναπνέει», οι πόροι του να είναι ανοιχτοί και το σμήγμα και ο ιδρώτας να βγαίνουν φυσιολογικά στην επιφάνεια.
• Τα αρώματα με οινόπνευμα επειδή μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία.
• Τη θεραπεία σου κατά της ακμής Η έντονη ηλιοφάνεια δεν ενδείκνυται για αγωγή κατά της ακμής με ρετινοειδή (κρέμες που περιέχουν παράγωγα της βιταμίνης Α) ή αγωγές με χάπια, επειδή υπάρχει κίνδυνος φωτοευαισθησίας του δέρματος ή αλλεργικής αντίδρασης.




Μην κάτσεις στην πετσέτα σου αν δεν έχεις:

• Αντιηλιακό προσώπου και σώματος.
• Καπέλο, γυαλιά ηλίου, ομπρέλα.
• Σπρέι ιαματικού νερού, για να σε δροσίσει αλλά και για να ξεπλύνεις το πρόσωπό σου από το αλάτι της θάλασσας.
• Αντιηλιακό προϊόν μαλλιών.



Αν έχεις ακμή
Το καλοκαίρι είναι μια δύσκολη εποχή για την ακνεϊκή επιδερμίδα. Η ζέστη αυξάνει την παραγωγή του ιδρώτα, ο οποίος μπλοκάρει τους πόρους και ευνοεί την ανάπτυξη λιπαρότητας και μαύρων στιγμάτων. Το αλάτι της θάλασσας, όμως, μειώνει τη λιπαρότητα και ξηραίνει το δέρμα, διώχνοντας για λίγο τα σπυράκια.
Τip: Χρησιμοποίησε ένα λεπτόρρευστο αντιηλιακό που δίνει ματ αποτέλεσμα με σύνθεση oil-free και μη φαγεσωρογόνο. Μην παραμελείς τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου δύο φορές την ημέρα.

Πηγη Vita.gr
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://mynews.forumgreek.com
 
Βeauty and the Beach
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
My News :: Σωμα - Προσωπο-
Μετάβαση σε: